in

El este tânărul din Gorj infectat cu coronavirus! Autorităţile confirmă că și iubita lui este în autoizolare

Primul român infectat cu noul coronavirus a ajuns, joi dimineața, la Institutul Matei Balș din Capitală. Acesta a fost transportat din Gorj, acolo unde, potrivit autorităților, a fost izolat la domiciliu de două zile.

Primarul comunei Prigoria localitatea în care Sergiu, băiatul infectat locuieşte susţine că şi iubita tânărului de 25 de ani se află izolată la domiciliu.

”Rezultatele celorlalți membri ai familiei sunt negative, numai pentru băiat testul este pozitiv. așteptăm ambulanța să fie transportat la București. Ceilalți Rămân izolați, le vom aduce mâncare, apă și așteptăm instrucțiuni din partea prefectului și a DSP. Tânărul este salariat la o unitate unde italianul este patron principal și au fost, într-adevăr în contact, în ultimele zile. De două zile au fost izolați, am avut poliția în permanență aici. Astăzi după-amiază a fost și medicul de familie aici și nu avea nici un simptom.  Eu intuesc că va fi destul de gravă situația și va trebui să extindem testarea la toți cei care au fost la acel eveniment. În jur de 30 de persoane.  În urmă cu câteva zile tânărul a participat la un eveniment, la șeful său, Ovidiu Păsărică. Din câte știu lucra la o unitate de prelucrare a lemnului. ( hala e închiriată de la italian – n.r.). Iubita tânărului se află și ea în izolare, la domiciliu, în Tg-Jiu”, a spus Iuliana Iliescu la Antena 3, potrivit gorjdomino.ro

Mai mult decât atât, în cursul zilei se așteptă ca și șeful lui Sergiu să fie retestat, după ce, inițial rezultatul a ieșit negativ.

Ce au transmis autoritățile în această dimineață, după ce bărbatul a fost transportat la Institutul ”Matei Balș”

”Bărbatul originar din județul Gorj care a fost depistat pozitiv cu virusul COVID-19, în această seară, a ajuns la Institutul Matei Balș din București în urmă cu scurt timp. Transportul s-a desfășurat în condiții normale pentru astfel de situații și nu a reprezentat niciun pericol pentru pacient, personalul medical sau alte persoane.

Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător și având condiții de izolare totală a pacientului.

What do you think?

Written by Andreea Marin

Comments

Leave a Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading…

0

Intrebare: Viorel si Vulpita ca Subiect

Studiu de Caz – Coronavirus